A jelentkezési határidőt kitoltuk egészen 2013. június 24. (hétfő) éjfélig.

A kulcsokat közzétettük, lentebb az oldalsávban olvashatjátok el. :)

2012. december 10., hétfő

Hegemónia-verseny


Összesítünk. :) 
Megkérünk minden kedves Olvasót... *ódák és himnuszok [dicsőít]* Aki eddig még nem tette volna meg, de olthatatlan vágyat érez az iránt, hogy 1-től 7-ig terjedő skálán fejezze ki a Hegemónia-verseny történetei felé sugárzott tetszését, illetve nem-tetszését, az tegye meg december 13. (csütörtök), este 7 óráig. 
Erre azért van égető szükségünk, hogy elvégezhessük a magunk kis számításait és még időben kihirdethessük, hogy 
1.) melyik csapat kezdi el a kihívást,
2.) mennyi potyaponttal indulnak a csapatok,
3.) mi magunk, a Triumvirátus, hogyan vélekedünk az elkészült művekről. (Amit pár szóban ki is fogunk fejezni. IGEN, kritikát írunk.)

Pontozásra fel, kedves Olvasók! A kommentelést (az adott forduló nevével, csapatokra bontva) természetesen itt is megtehetitek. A pontozás menete oldalt található, a kérdésekért egyikünk sem vállal felelősséget. 

     


Négy fordulóból álló minikihívás, melyen a csapatok pluszpontokat szerezhetnek, valamint a verseny végén kiderül, hogy melyikük kezdi meg a publikálást. Az Olvasóknak lehetőségük van a kihívás oldalán, az adott bejegyzésben véleményt írni, amivel segíthetik a Bírák, vagyis a Szerkesztők munkáját. A verseny végén átlagoljuk az összes pontot, majd kihirdetjük a végeredményt. A Bírák véleménye a verseny végéig tabu marad.

Első forduló - Hegemónia mondatokban.
Téma: Merlin
Szituáció: Az egyik személy szerelmet vall a másiknak; a nyilvános szerelmi vallomás kissé hangosra és hevesre sikerül. Az érintett másik fél a sárga alapon piros pöttyös botesernyőjével ütögeti a hősszerelmest, hogy hagyja abba, mert ez túl feltűnő.
Feladat: Az adott négy mondat beépítésével egy maximum 500 szavas terjedelmű szösszenet alkotása, a szituáció alapján.

Második forduló - Hegemónia szavakban.
Téma: Farkasbőrben
Szituáció: Két személy fogadást köt, és természetesen az egyik fél veszít. A fogadás lúzerének egy harmadik, mit sem sejtő személy őrült, mindenre eltökélt és teljesen elfogult rajongójává kell válnia.
Feladat: Az adott tíz szó felhasználásával egy maximum 700 szavas terjedelmű rövid egyperces alkotása, természetesen a szituáció menetét betartva.

Sunshine csapat munkája    Moonlight csapat munkája

Harmadik forduló - Hegemónia asszonánc.

Téma: Odaát
Kikötés: A párbeszéd résznek kötelező asszonáncban történnie. Azaz: olyan rímekben kell beszélniük a szereplőknek, melyben a rímszavaknak csak a magánhangzói egyeznek meg. Pl.: fergeteg–rengeteg, harag–agyag, szépség–kékség.
Feladat: A csapatok ezúttal két különböző szituációt kaptak, s ez alapján kellett írniuk egy max. 700 szavas egypercest.


Negyedik forduló - Hegemónia vizuál.

Téma: BBC Sherlock
Szituáció: Adott két fanvideo. Innentől kezdve az írók maguk döntik el, hogy mit aprítanak bele a rotyogó levesbe. :)
Feladat: Az utolsó fordulóban a csapatok két különböző, mégis jegyben járó fóbiát kaptak adalékul. A fóbiák a történetük egyik szereplőjét kellett hogy jellemezze, a szabályzatban így szólt az erre vonatkozó cikkely: "A kapott (...) szakszó (...) csupán egyetlen egy szálat, ill. karaktert határoz meg a történetben, nem kell mindent ebben a szellemben megalkotni. (...)"


A miniverseny fordulóinak mindegyikéhez külön játékszabály tartozik, amelyeket a feladatot leleplező bejegyzésekben követhettek nyomon: 'hegemónia feladat' címke alatt. 
Üdvözlettel, 
a Szervezők 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése