A jelentkezési határidőt kitoltuk egészen 2013. június 24. (hétfő) éjfélig.

A kulcsokat közzétettük, lentebb az oldalsávban olvashatjátok el. :)

2012. november 20., kedd

Hegemónia asszonánc.

Némiképp mérgelődve és jelentősen megkésve, íme a harmadik forduló. Sokat tanakodtunk azon, hogy mi is legyen a dolog témája és benne a kihívás. A kezdeti mérgünket és csalódottságunkat félredobva végül kiötöltük a verseny efordulói sorozatát és a nehézséget is. 
Egy kis segítség a "Hegemónia asszonánc" megértéséhez - legfőképpen azoknak, akik nem tudják mit jelent maga a szó. A hegemónia, bár szó eddig sosem esett róla, önkényuralmat, uralmat jelent. Ez azt hivatott szimbolizálni, hogy az általunk megadott pontok szerint Ti, csak is Ti uraljátok a szereplőket és a történetet, sutba vágva a józan ész szabályait. Na de az asszonánc, amiről nekem speciel az asszonytánc jutott először eszembe - habár ez jóformán kiejtés szerinti asszociáció volt - a rímek csodálatos világát rejti betűburokba. De erről majd később. :) 

FONTOS! A passzivitásért büntetőpont jár, és higgyétek el ez érezhető lesz a kihívás során. A megbeszéltek alapján úgy döntöttök, hogy a Moonlight csapat mínusz 4 x 7 pont hátrányt tudhat a magáénak az előző fordulóban tanúsított semmittevése miatt.  
Őszintén sajnálom a dolgot, de mi tényleg olyan sorozatokat kerítettünk számotokra, amik ismertek és a Merengőn is szép számmal megtalálhatóak. Mindannyian vevőek vagyunk az intelligens megbeszélésre és arra, hogy nyomós indokkal kitoljuk a határidőt a miniverseny során, habár a feltételeken kérésre sem változtatunk. Igazán, nem harapunk. 

Ebben a fordulóban a játékszabályok a következőek: 
- Maximum(!) 700 szavas lehet, mivel egyperces történetről van szó.
- Mind a két csapatnak ugyanazon írásfeltétel alapján kell eljárnia.
- Ebből adódóan olyanfajta/féle stílusban asszoncáncoltok, ahogyan még nem szégyellitek. 
- A szituációt Mi adjuk, de a karaktereket Ti.
- A műfaj kötetlen, a korhatár szárnyalhat az egekig. 
- Habár kötetlenséget kérünk, ezúttal érezhető legyen benne a csapatotok eszmerendszerre. (Mókásabb, szomorúbb. Ez utóbbi és a feladat miatt a történet valószínűleg groteszknek fog hatni.) 
- Kötelező a karakterhűség, egy kis pontatlanság azonban nem égbekiáltó hiba.

HARMADIK FORDULÓ: ODAÁT


Sunshine csapat
Moonlight csapat
Szituáció
A minden évben megrendezett Álarcosbálon, az operában megjelenik egy köpenyes alak, aki vámpírnak vallja magát, és elrabol egy-egy fiatal lányt, akiket aztán szárazra szívva találnak meg napok múltán. Hiába próbálják elkapni a tettest, eddig még egyszer sem jártak sikerrel, s mikor úgy döntenek, hogy ó többé nem rendeznek maszkabált, a meghívók valamilyen rejtélyes oknál fogva mégis megérkeznek az emberekhez.
A meghívó a sorozat szereplőinek kezéhez is eljut…
A Broadwayen történő rejtélyes és lelketlen kegyetlenséggel elkövetett halálesetek a sorozat karaktereinek figyelmét is alaposan felkeltik. Kalandos nyomozásuk során súlyos buktatóra találnak, miután több esetet is átvizsgáltak: csakis a darabok szerelmespárjait eljátszó színészekkel történik meg ez súlyos tragédia. Így tehát nekik is bele kell bújniuk a szerelmespár (Mr. és Mrs. vagy Mr. és Mr.) bőrébe a társulatban és valahogyan lépre csalni a gonoszt…
Feltétel
A párbeszéd résznek kötelező asszonáncban történnie. Azaz: olyan rímekben kell beszélniük a szereplőknek, melyben a rímszavaknak csak a magánhangzói egyeznek meg. Pl.: fergeteg–rengeteg, harag–agyag, szépség–kékség.

Leadási határidő: 2012. december 1. (szombat) du. 5 óra 
Publikáció: 2012. december 2. (vasárnap) du. 6 óra
Következő forduló megjelenése: ?


Üdvözlettel, 
Fővezérelvtárs és Fővezér1, Fővezér2 

Ui.: Éljen a szocializmus! 
Uui.: Frászt.
Uuui.: A színházas témáért lesztek szíves Rapunzt okolni, a rímekért Sherlock vár hideg vizet és paradicsomot az arcába. ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése