A jelentkezési határidőt kitoltuk egészen 2013. június 24. (hétfő) éjfélig.

A kulcsokat közzétettük, lentebb az oldalsávban olvashatjátok el. :)

2012. október 20., szombat

Szabályzat

A szabályzat afféle útmutató, nem pedig Szentírás 

(de azért jobb, ha komolyan veszed.)  

 

Írói részleg

  1. A kihívás résztvevői számára nem határozunk meg korhatárt. De javallott érett fejjel nekivágni az írásnak, ugyanis a kulcs(ok) igényelheti(k) felnőtt lelkületet. Persze, ez nem zárja ki, hogy tizenhárom éves fejjel vágj neki a kalandnak. 
  2. A kihívásra való jelentkezést automatikusan elfogadjuk, visszalépni csak a jelentkezés lezárásáig lehet, mivel addig korrekt mód tudjuk elintézni az emberpótlást. 
  3. Ha valami okból kifolyólag - amit Mi diszkréten és megértően fogunk kezelni - az író mégsem tudja vállalni a kihívást, az adott csapatnak póttörténetet kell írnia.  
  4. A jelentkezéstől számítva, a "lehull a lepel" show elemig tilos felfedni, elújságolni kilétedet bárkinek, ergo, hogy melyik történetet írja az illető, melyik kulcsszót kapta/választotta meg. Ellenkező esetben kizárjuk a vétkest a versenyből.
  5. A pottörténetre a csapat kap plusz öt nap haladékot. Formailag - a könnyebbítés kedvéért - novellát kérünk (4-5 oldal), glossza szerű csattanóval.
  6. A történetnek legalább 4000 szavasnak kell lennie (kb. 6-7 oldal) - Times New Roman, 12pt - és befejezettnek. 
  7. A történetnek az általad választott sorozatbeli karaktert/karaktereket kell tartalmaznia, az, hogy a történet alternatív univerzumban játszódik-e, függ a kulcsodtól, csapatodtól és az ötletedtől. 
  8. Kerüljük és tiltjuk is a PWP tartalmat. (De azért izzhat a levegő a sztoriban. ;]) 
  9. A crossover történetet mindig egyeztetni kell valamelyik bíróval, ugyanis nem mindig megengedett a műfajok közötti átmenet. (Például a Startrek és a Rex felügyelő keverése erős agyér- és gyomorgörcsöt okozhat.) 
  10. A történet lehet slash/femslash, incest és természetesen hetero is. Érinthet tabutémákat, de ne legyen túlságosan polgárpukkasztó. Ha lelkileg megterhelő, felkavaró eseményeket tartalmaz, azt mindenképpen jelezd!
  11. A kapott kulcsokra ügyelni kell, jól és helyesen beépíteni a történetbe. A rosszul alkalmazott kulcs pontveszteséggel járhat. 
  12. Ha a történetet nem sikerül leadni időben, három nap limitig büntetés nélkül toleráljuk a határidő túllépést, a továbbiakért napi 5 pontot vonunk le. 
  13. A versenyen csak saját történettel lehet indulni, ami a felkészülési idő alatt íródott. Ellenkező esetben az írót kizárjuk a kihívásból. 
  14. A történetben szerepelhet kép, zene, zeneszöveg és idézet, de forrásait (fordítóit) lábjegyzetben vagy megjegyzésben fel kell tüntetni. 
  15. Természetesen a résztvevők véleményezhetik egymás műveit, de név és pontozás nélkül. 

Olvasói részleg

  1. A kihívás sikeressége miatt kérünk minden kedves olvasót, hogy ne riadjon vissza a figyelmeztetésektől, választott sorozattól vagy kategóriától. Nyisson az újra és élvezze, amit a résztvevők írtak!
  2. A pontozás csak akkor érvényes, ha a megfelelő kérdések szerint van osztályozva és az olvasó legalább négy történethez írt véleményt.
  3. Nem muszáj blogger vagy egyéb lehetséges felhasználói fiókkal rendelkezni. Biztosítjuk a névtelen opciót mindenki számára. 
  4. Ha valaki a névtelen opciót választva kíván pontozni, az figyelmen kívül hagyjuk, de a véleményeket nyugodtan meg lehet írni. Hogy ez miért van? Mint ahogy arra felhívták a figyelmünket, ez egy kiskapu a csalásra, véletlenül sem szeretnénk, ha valaki visszaélne ezzel a lehetőséggel, a jóindulatunkkal. Tehát pontozni csak bejelentkezve lehet
  5. Amennyiben a kritika sértő törlésre kerül.
  6. Az olvasó felelőssége, hogy az oldalon található 18-as korhatárú történeteket elolvassa-e. Amennyiben intoleráns az erotikus, vagy homoszexuális, esetleg lelkileg megterhelő elemekkel szemben szó nélkül távozhat az x gomb segítségével.

Üdvözlettel, a Szervezők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése