A jelentkezési határidőt kitoltuk egészen 2013. június 24. (hétfő) éjfélig.

A kulcsokat közzétettük, lentebb az oldalsávban olvashatjátok el. :)

2012. október 20., szombat

I. Metamorphosis Series Kihívás

Ez a kihívás, sok másikkal szemben nem a Harry Potterről szól. Mikor kigondoltam ezt, bevallom bizonytalan voltam abban, hogy az ötlet valaha is gazdára talál, de két kedves barátnőm egyetlen egy kiejtett szavam hallatán rögtön rábólintott a dologra.

Nevét a metamorfózis szóról kapta, igazából semmi csorba nem esett a büszkeségén, csak angolosítottam a dolgot. A kifejezés jelentése átváltozás, az alak megváltoztatása egyik formából a másikba, átalakulás.  A szónak célja van. Ez a kihívás a sorozatokról szól, azt hivatott elérni, hogy valami egyedit, valami újat alkoss, átalakítsd az ottani dolgokat. Félreértés ne essék, nem kívánjuk tönkre tenni az alapi tényeket, csupán a hatalmas képzelet tengerének cseppjeit próbáljuk begyűjteni.
(Biztos vagyok benne, hogy nem vagyunk egyedül az elhivatottságunkkal.)


És miről is szól az I. Metamorphosis Series Kihívás? 

Az embereket mindig is vonzotta a Jó és a Gonosz örök harca. Van, akit le lehet venni a lábáról egy-egy romantikus gesztussal, míg másokat a ravaszság és a kaland lehetősége csigáz fel. Képzeld el, amint kedvenc sorozatod imádott szereplőjét egy olyan karakterrel látod, akivel soha, semmilyen körülmények között nem léphetett volna intimebb kapcsolatba, mert a rendezők és a forgatókönyvírók, netán maga az író úgy gondolta. És mi van akkor, ha te teljesen másképpen képzelted el a dolgokat, nem halt volna meg X vagy nem a Z titok lett volna a mozgatórugó. 

Mindezt szimbolizáálja a kihívás két csapata: a Sunshine és a Moonlight


SUNSHINE
Abszolút szerelmetes. Az általad kiválasztott sorozat általad preferált két szereplőjének közeli viszonyba kell kerülnie. Neked kell bemutatnod szerelmüket a kezdetektől, mikor esetleg még az egyik vagy mindkét fél utálta a másikat. Kapcsolatuk története könnyed, romantikus, nem éppen az akcióra funkcionál, inkább arra, hogy hogyan fűzögetik egymást, félreértésekbe keverednek, talán még egy kis időre el is válnak. Központban az érzelmek és a már említett szerelem. És a végének abszolút happy endnek kell lennie. 


MOONLIGHT
Akciódús. Természetesen itt is meg kell jelennie a szerelem motívumának, és igen itt is évődhetnek egymással, de a cselekménynek pörögnie kell. Rejtélyek, gonosztevők és akadályok. Folytonos gondok és bajok, veszekedések és feszültség. Nem hiányozhatnak belőle a tragikum elemei, a sztorinak az élet árny, de sajnos valóságosabb oldalát kell bemutatnia. De - hogy ne csak könnyeket lássunk - a párok végletekig hűségesek egymáshoz, szeretik a másikat és bármit megtennének a kedvesükért. A befejezésnek azonban szomorúnak, depi endnek kell lennie - vagyis az egyik szereplőnek halnia kell. 

 

Kihívás jellemzői (bővebben: Szabályzat

- Csapatonként (értsd: Moonlight, Sunshine) 5-5 főre számítunk, de igazából a jelentkezők számától függ a létszám. 
- Egyéni, nem csoportos munka. 
- A történet lehet novella vagy kisregény. 
- Lehet (fem)slash, hetero, incest - akár még szerelmi háromszöget is alkothatsz.
- Min. 4000 szavasnak kell lennie, nem kevesebbnek. 
- A felkészülési idő két hónap. 

A jelentkezés menete

Ahhoz, hogy részt vehess a kihíváson csak írnod kell egy levelet a 

'msk' pont 'sherlock' kukac 'gmail' pont 'com' 

e-mailcímre az alábbiakkal: 
  • írói álnév
  • kor
  • bemutatkozás
    • pár szó magadról, hogy mit, miért, hogyan és merre :)
  • választott sorozat és karakterek
    • a Sorozatok menüből szemezgethetsz, de ha netalántán egy-egy általad preferált sorozat elkerülte a figyelmünket bátran jelentkezhetsz azzal is
    • crossover történettel csak okosan, nevetséges vagy hajmeresztő összevonást inkább mellőzzük (de mindenképpen jelezd, ha ez irányba kívánsz elindulni)
  • történeted várható műfaja, nemi identitása
    • mire számíthatunk: fantasy, horror, dráma, stb.
    • ez csak akkor kérdéses, hogyha az általunk kevésbé díjazott, de megengedett OC karakter lesz a sorozatbéli szereplő kedvese
  • választott csoport  
    • kérlek, írd meg, hogyha krízis lépne fel, el tudnál e helyezkedni a másik csapatban
    • valamint ha nem túl nagy kérés, fejtsd ki nekünk, hogy miért erre esett a döntésed

A kihívás menetrendje majd akkor dől el, ha minden csapat betelt. 



Üdvözlettel, 
            a Szervezők


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése