A jelentkezési határidőt kitoltuk egészen 2013. június 24. (hétfő) éjfélig.

A kulcsokat közzétettük, lentebb az oldalsávban olvashatjátok el. :)

2013. május 20., hétfő

Metamorphosis Series Kihívás - Csapó 2!



Kedves vállalkozó szellemű Írók és mindenre nyitott Olvasók!




Újból megnyitja képzeletbeli kapuit a Metamorphosis Series Kihívás; bizton állíthatom, hogy stábtagjaink páncélba öltözve, felkészülten munkálkodnak a kihívás-történelem második évadán.

Az előző szériából okulva keményebb szabályzatot állítottam össze, ügyelve minden tényezőre és a kiskapukra. Az alkuképességünk továbbra is fennáll, de a büntetőpontokat szigorúbb mértékkel osztjuk ki, illetve a csapat inaktivitása is pontveszteséggel jár. Tisztában vagyok (vagyunk) vele, hogy mindenkinek meg van a maga élete, problémái és feladatai, viszont a felelősséget oda-vissza vállalni kell egy ilyen esemény során – még akkor is, ha valójában materializált haszon nem származik belőle. 

A frissített Szabályzatról bővebben a Szabályzat menüpontban olvashattok. 

És most a forgatókönyvről. 

Idén megcsavarjuk a dolgokat, és a korábban tiltott crossover átveszi a hatalmat a sorozatok felett. Aki csak egy kicsit szemfüles volt az olvasás során, az már rájöhetett, hogy a második széria a filmekről fog szólni. Úgy ahogy. 

Nagyjából, de úgy mégsem teljes mértékben. Saccra 65%-ig?

Mivel maga a felállás teljesen megváltozott az ez évi kihívás során, ezért a továbbiakban a mellékes információkat kisbetűvel, a nem-mellekéseket pedig írott cirill betűkkel írom. Csak hogy mindenki megértse. 


A folytatásért kattints az "Elolvasom!"-ra!

Figyelmeztetés#1 A pályázati kiírás hossssszúú.





Első szín - A hozzávalók és a főzés


~ Az idei év során 4, azaz Négy csapat fog megmérkőzni a kegyért, hogy győztesen kerüljenek ki a rájuk rótt feladatok alól, valamint 12, azaz Tizenkettő lelkes, vagy kihívásra vágyó írópalántát (csemetét) várunk nagy-nagy szeretettel. 

~ Mint ahogy az elvárható – és betartandó -, mind a négy csapat más-más tematika alapján fog működni, és ez alapján a feltételek és másabbak lesznek, amit a későbbiekben persze tovább tárgyalunk. 

~ A második évad nem szolgál túl sok meglepetéssel a felállást tekintve, amit talán szíves örömest megváltoztatnánk az a Független Bírói Testület létrehozásában játszana szerepet. Az előző széria során, Mi, szerkesztők voltunk a Bírók is egyben, de most örömmel vennénk, ha 3, azaz Három mindennel szembeszálló, foggal-körömmel kritikázó Olvasó jelentkezne a FBT-be. Erről a továbbiakban lentebb

A jelentkezés a legrosszabb esetben is 6, azaz Hat hétig fog tartani, amikor is a Jelentkező meggondolhatja magát, felülbírálhatja döntéseit a kihívással kapcsolatban. Ezúton szeretnék megkérni mindenkit, hogy aki tudja, hogy valamilyen okból kifolyólag, előre beláthatóan dolga lesz, közbe jön valami, az szóljon és figyelmeztesse a stábtagokat, hogy mindent be tudjunk kalkulálni

Az ütemterv nem változott, a továbbiakban is kereken 2, azaz Kettő hónap áll az Írók rendelkezésére, hogy megírhassák talán életük fő művét. 


Második szín - A tálalás


Most pedig beszélgessünk a csapatokról, annak tematikájáról/mibenlétéről, és nem utolsó sorban a kulcsokról. [Igen, merthogy jelen helyzetünkben =ötletem nem lévén=, kénytelen vagyok néminemű információt szolgáltatni a jövőbeni crossover-részről. Aha. Ja.] Valamint, csakhogy mellékesen hozzátegyem: a megszokott 

(egy után már lehet szokásnak nevezni valamit?)

kétkulcsos rendszer marad. Ám ezúttal a csapat maga tartalmazza a majdhogynem összeegyezhetetlen kihívást(?). 

Rángassuk akkor elő azokat a poros forgatókönyveket az ágy alól!


MSK2 Forgatókönyv 2.1 – Fallen.


Fallen tematikáját tekintve a lelket erőteljesen megviselő címkét kaphatná. A sötétségtől eltekintve a csapat az ember ember feletti felülemelkedéséről szól. Amikor is az illető végre harcba száll önmagáért, s legyűrve sötét, önmarcangoló gondolatait megtalálja a fényt az életében – a lelkében. A jövőbeni történeteknek nem kötelező, talán csak ajánlott szerelmi szálat tartalmaznia, viszont erős, mindent túlélő kapcsolatot (baráti, családi, akármilyen) igen. 

Érintőleges műfajok: Angst, hurt/comfort, WAFF (Warm And Fluffy Feelings), dark, squick stb.

Tehát összességében a csapatnak happy endet kell kreálnia történet végére, és ha lehet, kerüljük véres jeleneteket – ebben a csapatban a lelkeket gyötörjük. ;) Természetesen a sorozatra jellemző „domestic violance” maradhat, de csak egészséges keretek között. 

Kulcssugallat: Marvel, DC comics – ELŐRE HŐSÖK!
Tervezett létszám: 3 fő

MSK2 Forgatókönyv 2.2 – Pariah.


Pariah már egy egészen más gombolyaggal játszadozik az éterben. A nagyobb jó érdekében, az elégtételért, mert magára maradt és a többi… Ez sötét lesz, és megemészthetetlen. A plotnak gondoktól terhesnek kell lennie, rejtélyek és személyes sérelmek. Elkerülhetetlen veszekedések – és talán verekedések is. Mindezt figyelembe véve nem árt, ha a történetnek tartalmaz egy vagy akár több szerelmi szálat, de nem gond, ha az érzés viszonzatlan. Hogy Shakespeare-i legyek, egy Mercutio kaliberű ikonikus karaktert, aki dinamikát és humort hoz a sztoriba, jó ha felhasználsz. 

Érintőleges műfajok: Hurt/comfort, dark, violance, whumpage, dark!humor, action, character death. (Ha történeted cselekménye megköveteli, az tartalmazhat BDSM-et vagy S&M-et, ne habozz!)

Erősen korhatáros történetek csoportja, happy endet egyáltalán nem várunk el az íróktól. 

Kulcssugallat: Évszázados szerelmek – twilight?? kitudja……
Tervezett létszám: 3 fő


MSK2 Forgatókönyv 2.3 – Revenger


Revenger már rögtön a nevében megmutatja a mögöttes tartalmat. Bosszút állni hosszú, nehéz és kínokkal keserű. Egy rögös utat kell, hogy bejárjon a bosszúálló, ami egyszerűen nem hozhat boldogságot, örömöt az életébe. A bosszúnak ára van. Ezt szeretnénk, ha a vállalkozó szellemű Írók megjelenítenék választott sorozatuk segítségével. A csapat érthetően nem tündérmesék tárháza és nem is éppen a könnyű olvasmányok anyukája. 

Ebben a csapatba az összeszedett, jól kitervelt, logikára és értelemre épülő sztorik kerülnek, ahol az ész és nem a képzelőerő munkálkodik leginkább. Tehát akik igazi kihívást keresnek, itt biztosan megtalálják a helyüket.

Műfaj tippeket, meghatározásokat nem kötünk ki.

Kulcssugallat: Nagyágyú rémisztgetők – egy harapást?
Tervezett létszám: 3 fő


MKS2 Forgatókönyv 2.4 – Martyr.


Martyr egyszerűen nagyszerű. Az élet egy nagy komédia, csalódás és a többi – nem mindenki születik aranykanállal a szájában, nemde? Stílusát tekintve könnyed, vicces történeteket várunk ide, ahol persze ott van a könnyes megbántottság és elárultság, ahol a megoldást a csillagokba írva találják. Itt nincs helye a halálnak, csak a bugyuta szomorúságnak, a szakítás okozta ürességnek. Könnyes egymásra találás? Pontosan. Meleg barát? Ha ragaszkodsz hozzá. Egy undorító ellenség, aki a pár egyik tagjára áhítozik? Pipa. 

Érintőleges műfajok: Hurt/comfort, fluff, romantic, humor, family, friendship, WAFF – legrosszabb esetben: squick

Könnyes egymásra találás, ladies and gentlmen! Könnyes. Egymásra találás. Happy end. 

Kulcssugallat: Könnyed nyárestiek – popcorn dobálós valamik?
Tervezett létszám: 3 fő



Harmadik szín - A cech


És most beszélgessünk a jelentkezés menetéről! A lelkes vagy kihívásra szomjazó Íróknak nincs más dolga, mint hogy küld egy levelet az

msk (pont) sherlock (kukac) gmail (pont) com

email címre a következőkkel:

  • írói álnév
  • kor
  • egy rövid bemutatkozás (pár információ Magadról, hiszen egy ideig együttműködésben fogunk dolgozni)
  • referencia
    • vagy egy belinkelt/csatolt történet a Tieid közül
    • vagy írj egy rövid szösszenet az általad választott sorozatból (max. 500 szó)
  • választott sorozat
    • tisztelettel kérlek Téged, hogy a választásod biztos legyen, vagy a határidőn belül (a meghirdetéstől számított hat hétig) variálj rajta
    • azt, hogy melyik karakterrel (szereplővel) kívánsz operálni, nem muszáj rögtön közölni, viszont gondold végig döntésedet
  • választott csapat
    • csak azt a csapatot válaszd ki, amelyikkel elbírsz majd a következőkben, hiszen a kulcsok csak nehezíteni, nem pedig könnyíteni fognak a dolgokon
    • választásod biztos legyen, cserélésre kevés létszám híján nem merünk lehetőséget biztosítani
  • illetve, ha bármi kérdésed van, ne habozz feltenni nekem. :)

Köszönjük!


Említettem a Független Bírói Testület létrehozását is, amire külön jelentkezési „lapot” és úgy nevezett „pályázatot” írnánk ki.

A FBT egy háromtagú, majd csak felkészülési időszak leteltével szükségelt bizottság lenne, mely hajlandó részletekbe menő, építő jellegű kritikát írni és racionális, nem érzelem vezérelte pontokat adni a majdani Íróknak. 

Három lelkes Olvasót várnánk, az alábbiak kitöltése alapján:

  • bírói név
  • kor
  • bemutatkozás (pár szó, melyet közzé tennénk a kihívás honlapján)
    • lehet vicces, avagy komoly, jellemezd Magad pár jelzővel vagy egy egész litániával – lelked rája!
    • mellékelj egy képet – akár sorozatból, filmből, meséből stb. -, ami majd avatárodként jelenne meg
  • referencia
    • válasz ki (bárhonnan) egy rövid szösszenetet (maximum 3K) és írj róla egy rövid, lényegre törő véleményt
    • az elküldött kritika mellé csatold a történetet is!
  • ha bármi kérdésed lenne a melóval kapcsolatban, tedd fel bátran. :)

Az email cím ugyanaz. 


Jelentkezés határideje



2013. május 20. éjféltől      ->     2013. június 24. éjfélig.

Az FBT-be 2013. június 24. délig lehetséges.



Szeretettel várunk minden kedves Jelentkezőt, és fellelkesült Olvasót!
A szervezők




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése